SERVICE BULLETIN -  StarSound

Jeg er ikke expert på StarSound. Disse betragninger er mine personlige meninger og erfaring fra, på nuværende tidspunkt, 12 år som guitarpusher og reparatør. I denne tid har jeg haft adgang at til prøve MINDST 50 StarSound gutiarer. IKKE ÉN AF DEM ER VÆRDIG SOM INSTRUMENT. Man kan med lidt held skrue sig til noget der kan virke, men det kræver viden...og held.

StarSound er Kina crap af værste skuffe.

Både eletriske, klassiske og western guitarer er blevet produceret under StarSound navnet. CRAP. De blev solgt i NETTO, JYSK m.fl.

I ca. 2013 solgte den lokale Netto en StarSound begynderpakke for først 250,-. De kom på udsalg og vi købte deres restlager for 50,- stykket, sorterede dem i burgbare og ikke brugbare, satte nye strenge på de brugbare og solgte dem for 295,- som festival 'en-gangs' guitarer - fordi man kan ikke være bekendt at sælge disse som rigtige instrumenter. Mest som en festivalgæst service - tydeligvis ikke for at tjene penge :). Resten blev smidt ud - ikke engang værd at bruge som reservedele.

StarSound lever et fantastisk liv på nettet - specielt dba.

Nogen ved hvad det er de sælger og sætter en pris på 100. Hvilket er yderst fair - så længe man ved hvad man køber.

Så er der dem der ikke ved hvad de har gang i og forsøger at sælge dem til både 500,- eller mere. Det er måske ok hvis de ikke ved noget om det, men totalt snyd og bedrag, hvis man bare ved lidt om det.

Som guitarreparatør har jeg flere gange fået en StarSound ind og måtte sige til kunden at det simpelthen ikke kan betale sig at reparere på den. Det kan dårlig betale sig at sætte nye strenge på.

Og det er rigtig sørgeligt, når man står med en håbefuld nybegynder, der brænder for at komme til at spille på sin nye guitar.

Jeg er ikke guitarsnob, og der er da nogle StarSound guitarer der kan spille  - hører bare til sjældenhederne.

Hvad er galt med dem?

ALT. De er lavet af de billigeste af bilige materialer. Halsene er skæve i alle retninger, bånd stikker udover gribebrættet, stemmeskuer på de klassiske knækker og dem på western og el har et problem med 'bløde' tandhjul så de går over gevind. Truss nuts (til halsjustering) er bløde og blvier let ødelagt. Pickupper lyder mildest talt som en Phillipshave.

Dette er ikke skrevet for at genere importører, men som en servicemeddelelse til dem, som kigger efter en brugt guitar. Der er ikke meget info på nettet om StarSound - andet end de ejere som prøver at sælge, hvor de er præsenteret som 'en god begynderguitar' ....og det er det ikke. For få hunderede kroner mere kan du få en guitar som kan spille og som du kan ha' resten af dit liv. Hvorfor spilde tid på en StarSound?

KØB IKKE EN STARSOUND FOR MERE END 100,- og regn ikke med at få et kvalitetsinstrument. StarSound er naturligvis ikke det eneste produkt i denne klasse, men det eneste hvor jeg konsistent har set crap.

Så er det sagt :)

Der er mange andre tvivlsomme guitarer derude - så pas på :)

Køb ikke en StarSound Køb ikke en StarSound
Køb ikke en StarSound